Om Kitesurf Sweden:

Surf-Pelle

Uppvuxen långt bort från havet i mitten av Tyskland upptäckte jag tidigt min passion för havet och vattensport när jag tillbringade all min semester vid havet hos mina morföräldrar i lilla Ängelholm. Jag började med att segla och när jag såg min första kite vid stranden visste den 12 åriga jag direkt att det där skulle jag hålla på med. Tyvärr fick jag efter att jag ringde till alla Kiteskolor reda på att jag med mina drygt 35kg fortfarande var för lätt och liten. Så jag fick vänta några år.

2011 var det då äntligen dags och jag tog själv en Kitekurs och fastnade för denna fantastiska sporten. Efter flytt till Lund 2016 där jag hade nära tillgång till havet, blev det mer och mer Kitesurf. Efter en 3 månader lång kiteresa i Sydafrika där jag dedikerade all min tid åt sporten valde jag att gå en instruktörskurs 2019, för att bli kvalificerad IKO instruktör. Sedan dess har jag jobbat på som instruktör på olika ställen och samlad en hel del erfarenhet.

2022 valde jag att öppna min egen kite och vattensport skola Kitesurf Sweden AB. Jag vill erbjuda fler möjligheten att testa på de olika fantastiska vattenaktiviteter som man kan utöva i Sverige. Utöver det vill jag göra sporten mer tillgänglig för alla och erbjuda ett geografiskt flexibelt koncept där platsen för lektionen kan anpassas efter elevens tillgänglighet, men också efter väder och vind.

Kitesurf Sweden - Grundkurs
Kitesurf Sweden - Instruktör Per Pertoft

Per Pertoft, IKO Level 2 Instruktör

 

Kitesurf Sweden - Vi lever för Kitesurfing