Full Send - Kitesurfing Grundkurs

Grundkurs - Två Dagar 10h

Platser:

Lomma/ Habo Ljung
Falsterbo
Barsebäck
Landskrona
Helsingborg
Farhult
Mellbystrand
•Halmstad
•Varberg

Inklusive:

IKO Level 1 Certifikat

10 timmar I grupp / 5 timmar privat

All utrustning tillhandahålls av oss

Vindgaranti

Vi undervisar på: Svenska, Engelska, Tyska, Spanska, Franska

Tillgång till vår Kitesurf Sweden Community

Kitesurf Grundkurs

Denna kitesurfing kurs är den ultimata paketkursen för den som vill lära sig kitesurfa. Efter avslutad kite kurs har du lärt dig hur du förbereder utrustningen på land, styr kiten, tar dig upp på brädan samt alla nödvändiga säkerhetsinformationer. Du kommer ha lärt dig alla verktyg du behöver för att kunna ta dig ut på egen hand och fortsätta öva, eller fortsätta med någon av våra kitesurfing specialkurser för att öva på något speciellt eller lite mer speciellt med vår hjälp.

Tid:

Kitesurfing kursen är uppdelad i fyra pass på vardera 2,5 timmar och genomförs under två dagar med vars 5 timmar på vattnet. Det är alltid max två elever per kite. Vi rekommendera att boka grupplektion, eftersom det är väldigt lärorikt att kunna observera en annan elev samt viktigt att ha regelbundna korta pauser för maximal koncentration.

Kursens upplägg:

Pass 1 (2,5h): Kite kursens upplägg börjar med att vi först byter om till våtdräkt samt säkerhetsutrustning som vi tillhandahåller. Sedan börjar vi med lite vind- och kite-teori innan vi fortsätter med att rigga upp kiten. Innan vi sticker ut på vattnet går vi igenom säkerhetssystem. Sedan avslutas första passet med att vi går ut i vattnet och testar på att styra och kontrollera kiten och får en känsla för den.

Pass 2 (2,5h): I andra passet fortsätter vi beroende på hur långt vi har kommit och hur säkra ni känner er med övningar för att kontrollera kite. Här använder vi oss av kitens kraft för att utföra “bodydrags”, vilket är att vi låter oss dra genom vattnet (utan bräda) för att öva inför brädstarten och få en kontrollerad kitekontroll även när kiten har mycket kraft och kunna hålla den stabil i olika lägen.

Pass 3 (2,5h): I tredje passet ligger fokus på brädstarten och vi gör våra första övningar med brädan. Efter det övar vi på att kombinera det vi har lärt oss under de första passen med brädan. Här görs de första försöken och åkningar.

Pass 4 (2,5h): Senast under fjärde passet ska alla kursdeltagare ha kommit till brädstarten och kunna testa på och öva. Här kan – beroende på elevens nivå – övas att köra åt båda hållen och övas på att vända.

 

Pris: 3800 kr