Kitesurfing i Skåne

Här Surfar Vi:

Vi anpassar oss både efter vind och våra kunder så om ni har ett föredraget ställe ni vill ha kurs på skriv det när ni bokar så ser vi om vinden passar till det.

Lomma

Lomma Beach är en av de bästa kitesurfing ställen för nybörjare i Skåne. Stranden är lång så det finns gott om plats när förhållandena är bra och många är på vattnet. Samtidigt är det långgrunt vilket gör att man som nybörjare kan stå nästan överallt – perfekt för att öva.

Landskrona

Landskrona är bland dem bästa plattvatten kitesurfing ställen i hela Sverige. Här blir det aldrig några vågor eftersom man kan gå ut flera hundra meter och fortfarande bottna, varför det inte ens i stark vind byggs upp några vågor.

Jp Hala

JP Hala är lite av en secret spot men underbart långgrunt vatten som är så klart man ibland tror att man befinner sig utomlands. Här är det oftast lite folk vilket betyder mycket plats för nybörjare inom kitesurfing att öva.

Höllviken / Falsterbo

När det blåser frånlandsvind nästan överallt eller är för lite vind på andra ställen levererar Parkvägen i Höllviken oftast underbara kitesurfing förhållanden med pålandsvind.

Farhult

Nära Ängelholm ligger en fin långgrund kitesurfing spot som erbjuder fantastiska övningsförhållanden för nybörjare och för det mesta är tomt och har mycket plats att öva på. Akta bara för stenar till höger och vänster om huvudstranden.

Helsingborg

Nära Råå finns det en fin hundstrand där man har platt och lugnt vatten som är hyfsat långgrunt. Perfekt för att hålla kitesurfing kurser.

Melbystrand/ Lagaoset

En fantastisk spot längs västkusten är Lagaoset som erbjuder fantastiska förhållanden vid Lagans mynning med plattvatten som är utmärkt för att öva på i en fantastisk omgivning. 

Halmstad

Utanför Halmstad ligger en fin långgrund spot som erbjuder utmärkta övningsförhållanden för nybörjare och för det mesta är tomt och har mycket plats att öva på.

Varberg

Nära varberg ligger Björkäng vilket är ett nybörjas paradis för kitesurfing, med en lång sandstrand och få männsikor erbjuder stranden perfekta förhållanden för att lära sig att kitesurfa i lugn och ro.